Una vaga antiausteritat paralitza Grècia durant la visita de la troika

 

grecia1 Les escoles gregues han tancat i els vols pateixen interrupcions mentre els treballadors porten a terme una vaga general aquest dimecres per protestar per les mesures d'austeritat imposades pels prestadors internacionals. Els inspectors visiten Atenes per revisar l'evolució del programa de rescat.

L'aturada de 24 hores convocada pels majors sindicats del sector públic i privat de Grècia portarà un país colpejat per la crisi a un recés un dia després que els responsables de la "troika" de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional hagin reprès la seva última revisió del rescat.

"Treballadors, pensionistes i aturats vivim un malson sense fi" , van dir els treballadors dels principals ports del país en un comunicat. "El Govern i la troika estan destruint aquest país", van dir.

Els sindicats temen que a Grècia s'hagi d'imposar més retallades de salaris i pensions per aconseguir els seus objectius del rescat els propers anys, segons han dit els seus responsables. Grècia i els seus prestadors discuteixen sobre la mida del forat pressupostari per a l'any vinent, el que ha disparat l'especulació que hi hagi una nova sèrie d'impopulars retallades.

Els sindicats també protesten contra els planejats acomiadaments en el sector públic i les privatitzacions. Professors, doctors, funcionaris municipals, treballadors ferroviaris i conductors d'autobús estan entre els grups que secunden la vaga.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s