L’equip de govern demana “un esforç petit per un objectiu gran” al justificar l’augment dels impostos municipals del 2014

DSC00709Alfredo Vega, tinent d’alcalde de l’àrea d’Hisenda i Serveis Generals, va anunciar ahir 31 d’octubre la nova política fiscal de Terrassa per al pròxim any en el Ple extraordinari que es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. El govern de la ciutat, de cara al pròxim exercici, va realitzar una proposta caracteritzada per un augment de l’1,5% en els impostos municipals. Tot i les 17 esmenes presentades per Convergència i Unió i les 42 per part del Partit Popular, el govern va aprobar en solitari la tributació prevista pel pròxim exercici.

Per l’equip municipal, les noves ordenances, enmarcades en un context ‘incert i dur’ de crisi, d’increment de l’atur i de reducció d’ingressos públics, responen a “la necessitat d’atendre les prestacions socials que permeten mantenir els serveis públics. Vega va calificar com un error les polítiques d’austeritat imperants a Espanya i Europa, ja que “ens estan fent retrocedir 30 anys enrere” i estan acabant amb l’Estat del Benestar. Va acusar el Govern estatal i la Generalitat de centrifugar els seus problemes cap a les administracions locals, fet que “provoca una derivació dels serveis socials i educatius cap a l’equip municipal, ja que “s’han reduït les aportacions socials, educatives i per inversions de la Generalitat, s’han produït demores en el pagament de deutes i encara no s’han ingressat 3 milions pertanyents a les bonificacions socials”. El primer tinent d’alcalde també va acusar l’Estat d’ingressar més però atorgar a Terrassa un 3’5% menys en participació per recaptació d’impostos.

Les ordenances previstes per l’any 2014 estan marcades per “un principi de progressivitat fiscal”. Vega va insistir en què els principis del seu govern són la responsabilitat i el compromís amb les persones, les empreses i la ciutatt i per això el seu objectiu és “mantenir la salut econòmica de la ciutadania, promoure l’economia i les inversions”. La proposta, va dir, “està marcada pel “realisme, la moderació i la responsabilitat”. Per aquest motiu va qualificar com un “augment moderat de la pressió fiscal” la pujada d’impostos i va demanar a la població que faci un esforç petit per aconseguir un objectiu gran” i poder mantenir la dignitat de les persones i la qualitat dels serveis socials. La pujada d’impostos tindrà un impacte aproximat de 6,86€ l’any per família. “Es tracta d’una pujada de caràcter redistributiu. Qui més té ha de pagar més per garantir la solvència econòmica a mig i llarg termini. Voldríem baixar impostos, però no podem fer miracles: els números no s’aguanten.”

 

Cartel definitivo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s