Joan Tardà, al Centre Cívic Montserrat Roig: “Catalunya sempre será un país d’acollida”

ERC va organitzar una taula rodona a Terrassa per tractar el paper que tindran els immigrants en una nova Catalunya en cas que es produeixi la independència

“Maleïda la pàtria que exclogui a una part dels seus fills”. Van ser les paraules de Joan Tardà a la taula rodona que va organitzar Esquerra Republicana de Catalunya al Centre Cívic Montserrat Roig ahir 25 d’octubre. El diputat al Congrés va estar acompanyat d’Antonio Cazorla, representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, i de Najwa ,  del Districte 2, en un debat moderat per Montse Torres, presidenta de la Sectorial d’Immigració del partit independentista. Tardà també va destacar que el procés sobiranista és un instrument per millorar el futur ja que és una oportunitat per a tornar a començar de nou.

El polític també va apuntar a la necessitat de combatre les mesures neoliberals que imperen a la política espanyola i catalana i que provoquen que els sectors de la població menys afavorits, com els nouvinguts, pateixin la duresa del sistema capitalista. També va apuntar cap a la privatització del sector públic i al trencament de la columna vertebral de l’Estat del Benestar com a dos motius per accelerar el procés d’independència de Catalunya abans que sigui massa tard: “En 2 anys no hi haurà marxa enrere. O actuem ara o el panorama serà molt desolador.” I va mostrar la impotència amb què la oposició afronta al Parlament espanyol els dos anys que queden abans de les properes eleccions: “El PP té tot el poder amb la majoria absoluta. No podem fer res. Només podem cridar el nom del porc.”

Els convidats van posar èmfasi en la concepció de Catalunya com a país d’acollida. “Gràcies a això continuem existint”, va afirmar Antonio Cazorla, que va presumir de què a Terrassa hi ha hagut més de 120 llengües convivint a la vegada. També va criticar durament les condicions que els immigrants han patit a conseqüència de les polítiques d’Aznar 10 anys enrere. Per la seva part, Najwa X va reclamar millors condicions educatives pels estrangers i va destacar la problemàtica de la creació de guetos a les escoles per acumulació de fins a un 85% d’immigrants en algunes classes i també va demanar més cursos gratuïts per adults, ja que els actuals només són per nouvinguts i duren 3 mesos.

Davant d’aquest ‘moment límit’, Joan Tardà va afirmar que els seus lluitaran per socialitzar la riquesa, cohesionar les classes populars i crear una cultura comuna pública amb drets i deures. Per ell, “tots hem de estar presents en el part de Catalunya. Ens hi va la vida. No tenim garantida la viabilitat econòmica ni la sostenibilitat social, però construirem una societat amb tothom i farem les coses bé des del primer dia”. A més, el polític va assegurar que abans del 31 de desembre hi haurà data i pregunta formulada pel Referèndum sobiranista.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s