Els CIEs, a debat als Amics de Terrassa: sense papers, ¿sense drets?

 

Documentar, visibilitzar i sensibilitzar sobre la realitat dels Centres d’Internament d’Estrangers a Catalunya. Aquest és l’objectiu de ‘Tanquem els CIE’s’ .

El portaveu del col·lectiu , Marc Serra , va presentar aquest dimarts 22 d’octubre a la Sala d’Actes dels Amics de les Arts de Terrassa la producció ‘Sobren Raons ‘ . Es tracta d’un documental que , a través del cas de tres immigrants il·legals , retrata les experiències i les negligències d’uns llocs ” aliens a la llei” , especialment el situat a la Zona Franca de Barcelona , denunciant com s’hi vulneren els drets a la integritat i l’honor de les persones . “Són invisibles per dins , no deixen entrar els periodistes ni mostrar les dures condicions i l’extremada disciplina que pateixen aquells que són internats en presons administratives malgrat no haver comès cap delicte . ”

El col · lectiu recrimina el racisme estatal i la dura aplicació de la llei per part de l’autoritat. ” A Terrassa hi va haver una època en què la Policia Nacional cridava directament als immigrants sospitosos de no tenir documentació en regla , com si fos una caça ” . El seu objectiu és garantir els drets dels internats , per aquest motiu reclamen una major regulació per part de l’Estat . Per a Serra , el panorama no és molt esperançador , ja que ” l’esborrany del nou reglament dels CIE l’únic que fa és consolidar el mandat policial i maquillar mediàticament canviant-los el nom , ja que ara passaran a anomenarse Centres d’Estada Controlada d’Estrangers ” .

 

 

 

 

Castellano

 

Documentar, visibilizar y sensibilizar acerca de la cruda realidad de los Centros de Internamiento de Extranjeros en Cataluña. Ése es el objetivo de ‘Tanquem els CIE’s’ .

 

El portavoz del colectivo, Marc Serra, presentó  este martes  22 de octubre en la Sala d’Actes dels Amics de les Arts  de Terrassa la producción ‘Sobren raons’.  Se trata de un documental que, a través del caso de tres inmigrantes ilegales, retrata las experiencias y las negligencias de unos lugares “ajenos a la ley”, especialmente el ubicado en la Zona Franca de Barcelona, denunciando cómo allí se vulneran los derechos a la integridad y el honor de las personas. “Son invisibles por dentro, no dejan entrar a periodistas ni mostrar las duras condiciones y la extremada disciplina que padecen quiénes son internados en prisiones administrativas pese a no haber cometido ningún delito.”

El colectivo recrimina el racismo estatal y la dura aplicación de la ley por parte de la autoridad. “En Terrassa hubo una época en la que la Policía Nacional llamaba directamente a los inmigrantes sospechosos de no tener documentación en regla, como si fuera una caza”. Su objetivo es garantizar los derechos de los internados, por eso reclaman una mayor regulación por parte del Estado. Para Serra, el panorama no es muy esperanzador, ya que “el borrador del nuevo reglamento de los CIE lo único que hace es consolidar el mandato policial y maquillarlo mediáticamente cambiándoles el nombre, ya que ahora pasarán a llamarse Centros de Estancia Controlada de Extranjeros”.

El PP le cambiará el nombre a los CIE

http://www.publico.es/espana/447458/lo-que-ha-hecho-el-pp-con-los-cie-es-maquillaje-mediatico

http://periodismohumano.com/migracion/lluvia-de-criticas-al-nuevo-reglamento-de-los-cie.html

https://www.youtube.com/watch?v=Iz8ScsBOLVU

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s