El portaveu de CiU al Congrés , Josep Antoni Duran i Lleida , ha advertit

El portaveu de CiU al Congrés , Josep Antoni Duran i Lleida , ha advertit avui al president del Govern , Mariano Rajoy , que si no actua per donar ” resposta política” a les pretensions sobiranistes de Catalunya acabarà havent-hi una ” declaració unilateral d’independència ” per part del Parlament .Duran i LLiada

Duran ha fet aquest avís , que segons ha assegurat ” no és una amenaça” , en la sessió de control del Congrés , en què Rajoy ha aprofitat , per la seva banda, per demanar al líder d’Unió Democràtica de Catalunya que defensi ” posicions assenyades i de sentit comú “en aquest debat .

Rajoy, a més , ha insistit que la seva agenda per a Catalunya és continuar adoptant mesures que ajudin a superar la crisi i continuar treballant per mantenir els “llaços històrics , afectius i socials” entre Catalunya i Espanya .

I ha afegit que per aconseguir els objectius econòmics que necessita Catalunya és ” molt important que hi hagi estabilitat institucional i política” , i que tots siguin ” capaços de remar junts en la mateixa direcció” .

El portaveu de CiU ha insistit en la seva advertència a Rajoy i li ha dit que si “no és capaç ” , com a president del Govern , ” de dirigir i encapçalar una resposta d’Estat” que agrupi al Govern, partits i institucions per donar resposta a aquesta situació política que té “un gran suport social” , es va a trobar amb “una declaració unilateral d’independència que alguns van a aprovar al Parlament de Catalunya ” .

Tot seguit ha aclarit que estaria d’acord amb Rajoy que “no és bo per a Catalunya ” que això passi , però “tampoc és bo per a Espanya” , perquè donarà ” un símptoma claríssim d’inestabilitat política , i per tant de desconfiança” .

Rajoy ha replicat a Duran Lleida que està d’acord que “cal fer política ” i li ha llançat una petició directa .

“Tots hem de fer política i vostè també ; vostè té una magnífica possibilitat per fer política i per defensar posicions assenyades i de sentit comú” , li ha dit el cap de l’Executiu al líder d’Unió Democràtica de Catalunya .

El president del Govern ha insistit a defensar la vigència de la Constitució , “que no és la Constitució de ningú , és la Constitució de tots” i en la qual tots ” cedir ” .

El marc constitucional , ha continuat , ha fet possible “un règim de llibertat i democràcia ” que ha permès a Espanya entrar a Europa , progressar i de comptar amb el sistema polític “més descentralitzat del món” i el ” major nivell d’autogovern de la història ” .

“I tot això alguns volen trencar-lo, no és la meva opinió , jo seguiré treballant perquè visquem junts , per mantenir els llaços històrics , afectius , socials , personals i de tota mena que tenim . Això no és un invent de res , és una realitat que porta junta durant segles ” , ha afegit .

Abans , Rajoy ha insistit que la seva agenda per a Catalunya ja la va exposar amb ” claredat ” en el debat de la seva investidura .

” Catalunya és molt important per a Espanya , és terra puixant i emprenedora i ha estat locomotora de l’economia espanyola en moltes ocasions ” però ara té ” problemes molt importants” com l’atur , la manca de creixement econòmic , l’absència d’ingressos fiscals o la impossibilitat de finançar-se als mercats , ha dit .

I per això ha insistit que la seva agenda per a Catalunya , que és la de “qualsevol persona amb sentit comú” , és la d ‘”intentar resoldre aquests gravíssims problemes “, d’aquí que s’hagin pres decisions econòmiques complexes i algunes extraordinàries com el Fons de Liquiditat autonòmica o les “ajudes a la Generalitat ”

” Per tant, la meva agenda és intentar que hi hagi creixement econòmic a Catalunya i intentar que no hi hagi les xifres d’atur que hi ha en aquests moments” , ha assenyalat Rajoy, que ha afegit que per aconseguir aquests objectius és ” molt important que hi hagi estabilitat institucional i política ” , i que tots siguin” capaços de remar junts en la mateixa direcció .

A l’inici d’aquest debat , quan Duran ha plantejat la seva pregunta – si té el Govern un agenda política per Catalunya – ja ha advertit a Rajoy que no li anava a valer com a resposta la superació de la crisi o els pressupostos de l’ Estat, que en la seva opinió no ajuden precisament a aquest objectiu , i també li ha demanat que no li contestés apel · lant a la Constitució .

Fins i tot ha acusat el Govern de ” no complir” la Carta Magna quan no transfereixen Catalunya l’acordat per les comissions bilaterals .

El debat català , ha advertit Duran a Rajoy , és un ” conflicte polític ” amb “un gran suport social” que requereix, per tant, d’una resposta polític

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s